
• On-line kurz •
• Vaření chutně • udržitelně • jednoduše •
… nakrm sebe i svou rodinu zdravě a chutně i bez masa.
Chceš jíst zdravě a s méně masem, ale nevíš, jak na to, aby Ti to chutnalo?
•• Chceš jíst ekologicky? To znamená, že nezatěžuješ planetu více, než bys měl/a.
••• Chceš možná i zhubnout?
•••• Už jíš zdravě, ale chceš si rozšířit možnosti Tvého jídelníčku?
••••• Nechceš, aby kvůli Tvému jídlu umírali nebo trpěli zvířata?
„Nic nebude lidskému zdraví prospěšnější a nic nezvýší šance na zachování života na Zemi více než přechod na vegetariánskou stravu.“
Albert Einstein
Pokud chceš aspoň jednu věc z vyjmenovaných, jseš tu správně.
Co ti můžu nabídnout?
• Nemusíš zdlouhavě studovat internet a knížky, provedu tě a urazíš kus cesty a ušetříš tak hromadu času nad studiem.
•• Nebudeš dumat, co zase máš vařit, protože nemáš nápady.
••• Bude ti chutnat i zdravé jídlo.
•••• Porozumíš sezónní cykličnosti ve stravování.
••••• Staneš se mástrem na transformaci jídla.
•••••• Dokážeš si upravit svůj jídelníček v závislosti na svém životní období.
••••••• Můžeš si dobře jíst i na cestách nebo s jednou plotýnkou.

A kdo jsem, že chci učit o vege vaření ?
:::: Jsem Jitka Havlíková, průvodkyně návratu ke kořenům v dnešní době.
Moje maminka je vyučená kuchařka, která celý život vařila, zúčastnila se různých mezinárodních soutěží a řekla bych, že s námi sdílela své nadšení z vaření.
V 18 letech jsem se stala vegetariánkou. Z důvodu respektu ke zvířatům.
Stalo se, že jsem zhubla krásných 5 kilo a byla jsem spokojenější.
Také jsem se zbavila na dobro ekzémů, na které jsem trpěla od dětství.
A protože jsem si prožila zkušenost na sobě, že když změním svůj jídelníček, změním tím i své zdraví a celkové naladění, začala jsem studovat různé stravovací směry, abych to trochu pochopila, o čem že to je.
Jaké směry? Makrobiotika, ájurvéda, veganství, vitariánství, prána, keto, paleo a s tím souvisí i půsty.
No někdy si protiřečí tyto směry, ale v pár věcech se shodnou všechny a to ti chci předat na kurzu.
Také jsem před 7 lety začala vařit pro skupiny na seminářích.
Lidé opakovaně chodí s tím, že jim chutnalo a ptali se na recepty, tak jsem začala psát blog s oblíbenými recepty, jednou ho předělám na kuchařku..
A co je to za cestu a kurz?
V kurzu nás čeká 5 týdnů, každý týden se ti ve členské sekci na webu otevřou videa s teorií a praxí. K tomu ti emailem bude obden chodit recept na jídlo, které doporučuju si rovnou uvařit.
1. Týden - Vyvážený jídelníček. Principy zdravé stravy. Náhražky masa a jak s nimi pracovat. Ekologické jídlo.
2. Týden - O prvosurovinách, co to je a jak s tím pracovat. Tipy na dobré omáčky a dochucovadla. Dobré zdroje = dobré jídlo - vysvětlíme proč a jak na to.
3. Týden - Proč a jak je dobré se starat o svůj střevní mikrobiom. O fermentaci. Přerušovaný půst a jeho výhody.
4. Týden - O tom, jak je dobré mít plán. O salátech. O pestech. O kompostu.
5. Týden - Sezónní stravování. O polévkách. O přílohách. Tipy na upcyklaci.
K tomu jsem k dispozici na FB skupině uzavřené, určené k tomuto kurzu.
Kurz je otevřený po dobu 2 let. Recepty v mailu máš navždy.

Čím ti bude kurz prospěšný:
- Získáš jednoduché návody, jak hned vytvořit svůj jídelníček zdravější a nemusíš se kvůli tomu zbavovat oblíbených jídel.
-- Poznáš náhražky masa a dochucovadla, díky kterým bude chutnat i tvé masojedlé rodině.
--- Dozvíš se, jak nakládat s potravinami, aby nepřišlo nic nazmar.
---- Porozumíš principům zdravé stravy, skladbě jídelníčku a proč nefunguje jíst jedno vyvážené jídlo pořád.
----- Dostaneš jasné recepty.
------ Je to rychlý, ale zdravý, což většina stánku s fastfoodem nemá.

Bonusy:
Minikurz zdravých dezertů
Recepty a výroba
- Koláč
-- Raw dort
--- Puding
---- Flapjack
----- Crumble
Bez cukru, bez lepku, bez laktózy.
V hodnotě 600 Kč , pro tento kurz zdarma.
A jaká je cena?
Původní cena tohoto kurzu je 3600 Kč
Však Ti ho Teď nabízím v předprodeji za 1200 Kč
Proč? Protože jses se mnou už déle na cestě a zasloužíš si ode mně dárky a pozornosti, jako vděčnost.
Začátek kurzu je 1.1. 2014