
• On-line kurz •
• Vaření chutně • udržitelně • jednoduše •
… nakrm sebe i svou rodinu zdravě a chutně i bez masa.
Chceš jíst zdravě a s méně masem, ale nevíš, jak na to, aby Ti to chutnalo?
•• Chceš jíst ekologicky? To znamená, že nezatěžuješ planetu více, než bys měl/a.
••• Rád/a se dozvíš, jaké suroviny se používají v rostlinné stravě?
•••• Už jíš zdravě, ale chceš si rozšířit možnosti Tvého jídelníčku?
••••• Nechceš, aby kvůli Tvému jídlu umírali nebo trpěli zvířata?
•••••• Chceš se dozvědět, kde nakupovat jednoduše suroviny pro veganskou stravu, v bio kvalitě či bez obalu?
„Nic nebude lidskému zdraví prospěšnější a nic nezvýší šance na zachování života na Zemi více než přechod na vegetariánskou stravu.“
Albert Einstein
Pokud chceš aspoň jednu věc z vyjmenovaných, jseš tu správně.
Co ti můžu nabídnout?
• Nemusíš zdlouhavě studovat internet a knížky, provedu tě a urazíš kus cesty a ušetříš tak hromadu času nad studiem.
•• Nebudeš dumat, co zase máš vařit, protože nemáš nápady.
••• Bude ti chutnat i zdravé jídlo.
•••• Porozumíš sezónní cykličnosti ve stravování.
••••• Staneš se mástrem na transformaci jídla.
•••••• Dokážeš si upravit svůj jídelníček v závislosti na svém životní období.
••••••• Můžeš si dobře jíst i na cestách nebo s jednou plotýnkou.
•••••••• Naučíš se používat rostlinné náhrady živočišných potravin tak, že Tě bude bavit struktura i chuť jídla.
Čeho se ještě můžeš bát při přechodů ma rostlinnou stravu?
A jak Ti v tom můžu pomoci?
• Nedostatek výživných látek, především bílkovin. - Toto je skoro až klišé, bílkovin je v rostlinné stravě dostatek, ale je dobré vědět, ve kterých a kolik je čeho potřeba sníst, aby byl pokrytý denní příjem bílkovin. O tom všem Ti povím.
•• Málo bohatý jídelníček. - Tak to nehrozí, vyjmenujeme si všechny možné potraviny, které se dají používata že je jich opravdu hodně.
••• Veganské jídlo je dražší. - Nemusí být, je to stejné, jako s jakýmkoliv jídlem, dá se utrácet a dá se šetřit. Však nutričně i lahodně pokryješ jídelníček i levněji.
•••• Nedostatek času. - Nejsem typ na zdlouhavé vyváření a tak jsem si oblíbila jednoduché a rychlé recepty, které Ti předám.
••••• Náročnost. - Ano, pokud začínáš s rostlinnou stravou, může se zdát, že je toho hodně nového najednou a můžeš si připadat zahlceně. V kurzu máš dostatek času si procházet obsah podle svého tempa a potřeb. Kurz máš dostupný do konce života.

A kdo jsem, že chci učit o vege vaření ?
:::: Jsem Jitka Havlíková, průvodkyně návratu ke kořenům v dnešní době.
Moje maminka je vyučená kuchařka, která celý život vařila, zúčastnila se různých mezinárodních soutěží a řekla bych, že s námi sdílela své nadšení z vaření.
V 18 letech jsem se stala vegetariánkou. Z důvodu respektu ke zvířatům.
Stalo se, že jsem zhubla krásných 5 kilo a byl jsem spokojenější.
Také jsem se zbavila na dobro ekzémů, na které jsem trpěla od dětství.
A protože jsem si prožila zkušenost na sobě, že když změním svůj jídelníček, změním tím i své zdraví a celkové naladění, začala jsem studovat různé stravovací směry, abych to trochu pochopila, o čem, že to je.
Jaké směry? Makrobiotika, ájurvéda, veganství, vitariánství, prána a s tím souvisí i půsty.
No někdy si protiřečí tyto směry, ale v pár věcech se shodnou všechny a to ti chci předat na kurzu.
Také jsem před 7 lety začala vařit pro skupiny na seminářích.
Lidé opakovaně chodí s tím, že jim chutnalo a ptali se na recepty, tak jsem začala psát blog s oblíbenými recepty, jednou ho předělám na kuchařku..
A co je to za cestu a kurz?
V kurzu nás čeká 5 týdnů, každý týden se ti ve členské sekci na webu otevřou videa s teorií a praxí. K tomu ti emailem bude obden chodit recept na jídlo, které doporučuju si rovnou uvařit.
1. Týden - Vyvážený jídelníček. Principy zdravé stravy. Náhražky masa a jak s nimi pracovat. Ekologické jídlo.
2. Týden - O prvosurovinách, co to je a jak s tím pracovat. Tipy na dobré omáčky a dochucovadla. Dobré zdroje = dobré jídlo - vysvětlíme proč a jak na to.
3. Týden - Proč a jak je dobré se starat o svůj střevní mikrobiom. O fermentaci. Přerušovaný půst a jeho výhody.
4. Týden - O tom, jak je dobré mít plán. O salátech. O pestech. O kompostu.
5. Týden - Sezónní stravování. O polévkách. O přílohách. Tipy na upcyklaci.
K tomu jsem k dispozici na FB skupině uzavřené, určené k tomuto kurzu.
Kurz je otevřený po dobu 2 let. Recepty v mailu máš navždy.

Čím ti bude kurz prospěšný:
- Získáš jednoduché návody, jak hned vytvořit svůj jídelníček zdravější a nemusíš se kvůli tomu zbavovat oblíbených jídel.
-- Poznáš náhražky masa a dochucovadla, díky kterým bude chutnat i tvé masožravé rodině.
--- Dozvíš se, jak nakládat s potravinami, aby nepřišlo nic nazmar.
---- Porozumíš principům zdravé stravy, skladbě jídelníčku a proč nefunguje jíst jedno vyvážené jídlo pořád.
----- Dostaneš jasné recepty.
------ Je to rychlé, ale též zdravé, což většina stánku s fastfoodem nemá.

Bonusy:
Minikurz zdravých dezertů
Recepty a výroba
- Koláč
-- Raw dort
--- Puding
---- Flapjack
----- Crumble
Bez cukru, bez lepku, bez laktózy.
V hodnotě 600 Kč , pro tento kurz zdarma.
A jaká je cena?
Cena tohoto kurzu je 3600 Kč
A protože jsou Vánoce, je do pátku 15.12. levnější
_- za 2400 Kč -_