Celer jako ryba
6 - 8 porcí
Potřebuješ:
- 1 hlavu celeru
- šťávu z 1 citrónu, nebo 1 PL kdoulovce
- 3 plátky nori řasy na sushi
- sůl, pepř
- na obal: hrašku na obalování nebo 1 hrnek mouky (já měla pohankovou), 1 hrnek vody, sůl, pepř, paprika.
- olej na smažení
Postup:
Nakrájím čerstvý oloupaný celer na 1 cm silné plátky. Dám vařit do vody se špetkou soli a pepře. Nevařím do měkka, ale jen 10 minut, aby celer byl pořád na skus. (Vodu klidně použiju na polévku ještě, je to vývar z celeru.) A celer vyndám.
Mezitím si zamíchám těsto na smažení do misky.
Poté vezmu jeden plátek nori řasy, 1 ten plát na sushi jsem si roztrhala na 6 kousků, dám ho na celer, jak je celer lejce mokrý, bez problému se řasa na celer přilepí. Pokapu štávou z citrónu. Pokud používám kdoulovec, přidám ho do těsta na obalování.
Obalím to v těstě na obalování. Dám ho smažit do středně rozpáleného oleje.
Vyndám, servíruji a jím 🙂
Ta kaše na obrázku pod tím je z červené čočky a misa ( aby v tom jídle byli také bílkoviny..).