Celer jako ryba

6 - 8 porcí

Potřebuješ:

- 1 hlavu celeru

- šťávu z 1 citrónu, nebo 1 PL kdoulovce

- 3 plátky nori řasy na sushi

- sůl, pepř

- na obal: hrašku na obalování nebo 1 hrnek mouky (já měla pohankovou), 1 hrnek vody, sůl, pepř, paprika.

- olej na smažení

 

Postup:

Nakrájím čerstvý oloupaný celer na 1 cm silné plátky. Dám vařit do vody se špetkou soli a pepře. Nevařím do měkka, ale jen 10 minut, aby celer byl pořád na skus. (Vodu klidně použiju na polévku ještě, je to vývar z celeru.) A celer vyndám. 

Mezitím si zamíchám těsto na smažení do misky.

Poté vezmu jeden plátek nori řasy, 1 ten plát na sushi jsem si roztrhala na 6 kousků, dám ho na celer, jak je celer lejce mokrý, bez problému se řasa na celer přilepí. Pokapu štávou z citrónu. Pokud používám kdoulovec, přidám ho do těsta na obalování.

Obalím to v těstě na obalování. Dám ho smažit do středně rozpáleného oleje.

Vyndám, servíruji a jím 🙂

Ta kaše na obrázku pod tím je z červené čočky a misa ( aby v tom jídle byli také bílkoviny..).