Divoká pohanka
Potřebujeme :
Projít se po zahradě a nasbírat vše zelené a jedlé, co nám přijde pod ruku, podle intuice a chuti - nasbírala jsem kopřivu, bršlici, česnekovou trávu, libeček, dobromysl, koriandr - pořádná mísa toho byla, hlavně kopřivy
- 2 cibule,
- hrnek pohanky,
- hrst hub - sušené předem namočíme,
- sojovka 2 PL,
- sůl, pepř,
- strouček česneku,
- 1 PL medu,
- olej.
Dám vařit pohanku.
Na pánvi se smaží cibulka, přidám houby, na plátky nakrájené, trochu sojovky a lžíci medu. Chvilku smažim do zlatova, jak se říká.
Pak na stejné pánvi osmahnu znovu cibuli, česnek. Kopřivy spařím pod teplou vodou, komu vadí, že štípou. Všechnu zelenou divokost jemně pokrájim a přidám na pánev. Okořením. Osojovkuju. Chvilku smažím a nakonec přidám pohanku. A je to...
Divokou chuť