Mrkev s natí
(6 - 8 porcí )
Potřebuješ:
Kaše:
- 1 hrnek - mladý hrách (může být i jiný hrách, ale mladý je přirozeně zelený, tak nám to hraje barevně..)
- 500g nebo dva hrnky hrášku
- nať od jednoho svazku mrkve
- 1 hrnek rostlinné smetany
- 2 hrnky vody
- sůl, pepř.
Pečená zelenina:
- mrkev, květák, batáta, brambor a další oblíbené zeleniny k pečení..
Postup:
Namočíme hrách "přes noc". Vodu slijeme, dáme nvou, 2 hrnky a dáme vařit do měkka.
Roztopíme troubu na 180°C . Zeleninu k pečení nakrájíme a dáme na plech, pokapeme olejem , osolíme a pečeme hodinu.
Mrkev krájíme podélně napůl.
K vařenému hráchu přidáme hrášek, sůl, pepř, nasekanou nať od mrkve a smetanu. Mixujeme do hladka.
Hotovson , dobrou chuť