Mrkev s natí

(6 - 8 porcí )

Potřebuješ:

Kaše:

 - 1 hrnek - mladý hrách (může být i jiný hrách, ale mladý je přirozeně zelený, tak nám to hraje barevně..) 

- 500g nebo dva hrnky hrášku

- nať od jednoho svazku mrkve

- 1 hrnek rostlinné smetany

- 2 hrnky vody

- sůl, pepř.

 

Pečená zelenina:

 - mrkev, květák, batáta, brambor a další oblíbené zeleniny k pečení..

Postup:

 Namočíme hrách "přes noc". Vodu slijeme, dáme nvou, 2 hrnky a dáme vařit do měkka. 

Roztopíme troubu na 180°C . Zeleninu k pečení nakrájíme a dáme na plech, pokapeme olejem , osolíme a pečeme hodinu.

Mrkev krájíme podélně napůl.  

K vařenému hráchu přidáme hrášek, sůl, pepř, nasekanou nať od mrkve a smetanu. Mixujeme do hladka.

 

Hotovson , dobrou chuť