Nerybí polévka

3 porce

Potřebuješ:

- 1/4 celeru, tj. tak 200g zhruba

- 1/4 květáku, tj. tak 150 g

- 3 lžíce tamari sojóvé omáčky (tamari je bezlepková)

- 2 lžíce wakame mořských řas instant - nemusí se tepelně upravit

- snítka tymiánu

- 1 lžíce lahůdkového sušeného droždí

- 1/2 hrnku kokosového mléka

- 1-2 hrnky vody, podle požadované hustoty - ideálně o teplotě 42°C

 

Postup:

Celer oloupeme, květák okoupeme a dáme všechny suroviny do mixéru. Mixujeme na hladký krém.

A protože to je raw polévka, použijeme vodu o teplotě 42°C, což je celkem teplá voda a tak je z toho i teplá polévka ,

tedy doporučuji jíst hned, ať to nevystydne 🙂