Nerybí polévka
3 porce
Potřebuješ:
- 1/4 celeru, tj. tak 200g zhruba
- 1/4 květáku, tj. tak 150 g
- 3 lžíce tamari sojóvé omáčky (tamari je bezlepková)
- 2 lžíce wakame mořských řas instant - nemusí se tepelně upravit
- snítka tymiánu
- 1 lžíce lahůdkového sušeného droždí
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- 1-2 hrnky vody, podle požadované hustoty - ideálně o teplotě 42°C
Postup:
Celer oloupeme, květák okoupeme a dáme všechny suroviny do mixéru. Mixujeme na hladký krém.
A protože to je raw polévka, použijeme vodu o teplotě 42°C, což je celkem teplá voda a tak je z toho i teplá polévka ,
tedy doporučuji jíst hned, ať to nevystydne 🙂